Over ons
Totó is een toonaangevende Italiaanse cateringdienst gevestigd in Haarlem. De oprichters Salvatore (Chef) en James (DipWSET en Sommelier), delen een passie voor hoogwaardige Italiaanse gerechten en wijnen.
Ons verhaal begint in ons geboortedorp, het pittoreske Massa Lubrense, gelegen in de buurt van het betoverende Sorrento en de Amalfikust. De ingrediënten in elk gerecht uit deze regio zijn eenvoudig maar ongelooflijk smakelijk, dankzij de producten die in vrijwel ongerept land worden geteeld. Sorrento staat bekend om de citroenen en smaakvolle tomaten.
Maar het belangrijkste ingrediënt dat Italiaans eten tot leven brengt, is 'amore' - de liefde. In Italië gaat eten verder dan enkel voeding. Het vormt het middelpunt van elke viering en familiebijeenkomst en het brengt mensen samen. Deze passie heeft ons geïnspireerd om Totó te starten met als doel om klanten een onvergetelijke Italiaanse ervaring te bieden.
Laat je meenemen op een smaakvolle reis naar Italië waar onze liefde voor heerlijk eten, voortreffelijke wijn en gastvrijheid samenkomt.
Totó James
Mijn vader Luigi heeft mij al op jonge leeftijd meegenomen in zijn passie voor eten en gastvrijheid. Hij werkte als restaurantmanager bij een vooraanstaand restaurant in de regio Sorrento.
Na jaren ervaring te hebben opgedaan bij restaurants in Italië, Australië en Engeland, ben ik voor mijn ‘amore’ naar Nederland gekomen.
In de afgelopen jaren heb ik bij meerdere toprestaurants in de regio Amsterdam gewerkt. Naast mijn passie voor hoogwaardige gerechten, ontwikkelde ik een liefde voor wijnen. Ik besloot meerdere wijnopleidingen te volgen en mijn WSET-diploma te behalen.
Ik deel graag mijn expertise over de Italiaanse keuken en wijn om deze te combineren in gerechten die een goede smaaksensatie bieden.
Totó Salvatore
Mijn passie voor eten begon in mijn jeugd, dankzij mijn moeder, zoals vaak in Italiaanse huishoudens. Ze bracht me de essentie van elk gerecht bij door middel van het sleutel ingrediënt ‘amore’.
Na jaren ervaring in lokale restaurants opende ik mijn eigen restaurant, gespecialiseerd in pastagerechten, pizza's en regionale delicatessen.
Om mij verder te ontwikkelen ben ik naar Londen verhuisd waar ik in meerdere Italiaanse restaurants heb gewerkt. Vijf jaar geleden kwam ik naar Nederland en werd ik herenigd met mijn jeugdvriend James. Koken voor onze gasten is mijn manier om mijn liefde voor de Italiaanse keuken met hen te delen.